Cum să Decorezi Masa de Paște cu Stil și Eleganță

Paștele este unul dintre cele mai iubite și festive momente din an, iar decorarea mesei de Paște poate fi o modalitate minunată de a sărbători această ocazie specială alături de familie și prieteni. Indiferent dacă vrei să creezi o atmosferă tradițională sau să aduci un strop de prospețime și modernitate, iată câteva idei pentru a-ți decora masa de Paște cu stil și eleganță:

 1. Culori și Tematică: Paleta tradițională de culori de Paște este formată din nuanțe luminoase și vesele, cum ar fi roz, albastru, verde și galben. Poți alege să te axezi pe aceste culori sau să adaugi accente de auriu sau argintiu pentru o notă de eleganță suplimentară. În plus, poți să-ți stabilești o tematică pentru decor, cum ar fi „primăvară în grădină”, „Paște rustic” sau „Paște modern”, și să te ghidezi după aceasta în alegerea decorurilor.
 2. Centrul Mesei: O piesă centrală impresionantă poate fi punctul focal al mesei tale de Paște. Poți opta pentru un aranjament floral generos, realizat din flori de sezon sau flori uscate, care să aducă prospețime și culoare. De asemenea, poți încerca și un aranjament de ouă vopsite sau un coș cu ierburi proaspete și flori de primăvară.
 3. Veselă și Tacâmuri: Alegerea veseliei și a tacâmurilor poate să contribuie la atmosfera generală a mesei. Poți opta pentru seturi de farfurii și pahare în culori vesele sau poți alege veselă cu modele sau imprimeuri pascale, cum ar fi iepurași sau ouă de Paște. Tacâmurile cu mânere decorative sau cu accesorii aurii sau argintii pot adăuga și ele o notă elegantă.
 4. Accesorii de Masă: Accesoriile de masă pot să completeze și să îmbunătățească aspectul general al mesei. Poți adăuga un șervețel frumos pliat în formă de iepuraș sau de floare, suporturi pentru pahare sau scrumiere decorate în tematica de Paște și lumânări parfumate pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă.
 5. Detalii de Decor: Nu uita să pui accent pe detalii! Poți să decorezi fiecare loc pe masă cu un mic cosuleț cu ouă vopsite sau să adaugi accesorii tematice, cum ar fi figurine de iepurași sau clopoței de Paște. De asemenea, poți să pui la fiecare loc o punguță mică cu dulciuri sau bomboane de ciocolată, pentru a-i încânta pe invitați.
 6. Lumina Ambientală: Lumina ambientală poate să joace un rol important în crearea unei atmosfere plăcute și primitoare. Poți folosi lumânări în suporturi elegante sau lămpi decorative pentru a adăuga căldură și intimitate. De asemenea, poți amplasa lumânări parfumate sau difuzoare de aromă pentru a aduce un miros plăcut în jur.

 

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște?

Iată o dezvoltare a elementelor esențiale care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște:

 1. Ouăle Vopsite: Ouăle vopsite sunt un simbol clasic al sărbătorii de Paște și ar trebui să fie prezente pe masa ta. Acestea pot fi vopsite manual în culori vesele sau decorate cu modele și desene speciale, aducând un plus de culoare și tradiție.
 2. Mâncăruri Tradiționale: O masă de Paște autentică ar trebui să includă mâncăruri tradiționale, cum ar fi friptura de miel, ouăle umplute, cozonacul, drobul sau pasca. Aceste preparate delicioase sunt adesea preparate cu multă grijă și împărtășite în spiritul sărbătorii.
 3. Pâinea Paștelui: O bucată de pâine specială, cum ar fi cozonacul sau un alt tip de pâine dulce și decorată, este adesea prezentă pe masa de Paște. Pâinea este simbolul tradiției și al bucuriei, iar împărțirea ei cu cei dragi este un gest plin de semnificație.
 4. Platouri cu Legume și Salate: Legumele proaspete și salatele colorate aduc prospețime și nutrienți esențiali pe masa de Paște. Poți include opțiuni precum salata de boeuf, salata de vinete, salata de roșii și castraveți sau orice alte salate preferate de familie.
 5. Dulciuri și Deserturi: Paștele este o ocazie perfectă pentru a savura dulciuri și deserturi delicioase. În afară de cozonac și pasca, poți să incluzi și alte dulciuri tradiționale, cum ar fi fursecurile, biscuiții sau bomboanele. Un platou cu dulciuri variate va aduce un zâmbet pe fețele tuturor invitaților.
 6. Băuturi: O selecție de băuturi potrivite pentru toate gusturile este esențială pentru a completa masa de Paște. Poți include vinuri roșii și albe, bere sau băuturi non-alcoolice, cum ar fi sucuri de fructe sau apă plată și minerală.
 7. Decoruri Pascale: Nu uita să decorezi masa cu accesorii și ornamente pascale. De la aranjamente florale și lumânări, la decoruri de ouă și figuri de iepurași, detaliile de decor vor adăuga un farmec aparte mesei tale de Paște.

Aceste elemente esențiale vor contribui la crearea unei mese de Paște memorabile și pline de bucurie, în care sărbătoarea să fie sărbătorită așa cum se cuvine alături de cei dragi.

 

Care sunt decorațiunile importante pentru masa de Paste?

Există o varietate de decorațiuni care pot adăuga un plus de farmec și atmosferă festivă pe masa de Paște. Iată câteva dintre cele mai importante decorațiuni pentru masa de Paște:

 1. Aranjamente Florale: Un aranjament floral frumos și proaspăt poate fi punctul central al mesei tale de Paște. Poți folosi flori de primăvară precum lalele, narcise, frezii sau trandafiri pentru a aduce prospețime și culoare.
 2. Ouă Vopsite și Decorate: Ouăle vopsite și decorate sunt un simbol clasic al Paștelui și pot fi amplasate pe un platou sau într-un coș decorativ. Poți încerca diferite tehnici de vopsire sau decorațiuni cu autocolante, decupaje sau vopsea acrilică.
 3. Centru de Masă Tematic: Poți crea un centru de masă tematic cu accesorii și ornamente pascale, cum ar fi figurine de iepurași, clopoței de Paște, ouă din ceramică sau aranjamente din paie. Aceste accesorii adaugă un farmec special și creează o atmosferă festivă.
 4. Șervețele Decorative: Pliază șervețelele în forme creative, cum ar fi iepurași sau flori, sau alege șervețele cu modele pascale pentru a completa aspectul mesei tale de Paște. Șervețelele decorative adaugă un element de eleganță și rafinament.
 5. Lumânări Decorative: Lumânările parfumate sau decorative pot aduce o lumină caldă și atmosferă intimă pe masa de Paște. Poți folosi lumânări în suporturi elegante sau lumânări în forme de ouă sau iepurași pentru a completa decorul.
 6. Farfurii și Pahare Decorate: Alege farfurii și pahare cu modele sau imprimeuri pascale pentru a aduce un strop de veselie și stil pe masa de Paște. Tacâmurile cu mânere decorative sau accesorii aurii sau argintii pot adăuga și ele un plus de eleganță.
 7. Pânză de Masă și Runner: O pânză de masă în culori luminoase sau cu imprimeuri pascale poate completa perfect aspectul mesei de Paște. Poți adăuga un runner sau o cărare de masă în aceeași tematică pentru a crea un aspect uniform și atrăgător.

Aceste decorațiuni importante vor aduce un farmec special și vor crea o atmosferă festivă pe masa de Paște, transformând-o într-un loc primitor și plin de bucurie pentru a sărbători alături de familie și prieteni.

Cu puțină planificare și creativitate, poți să transformi masa de Paște într-un adevărat festin vizual și să creezi amintiri frumoase alături de cei dragi. Indiferent de stilul ales, cel mai important este să te bucuri de această ocazie specială și să împărtășești bucuria și armonia sărbătorii de Paște cu cei dragi!

 

 

 

Sursa : https://www.consumerreports.org

Autor : LARISA DAMIAN ( RATIU )

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal