Criteriile pe care trebuie sa le luati in considerare cand alegeti un Fond de Pensii Privat

InfoCons va informeaza despre criteriile pe care trebuie sa le luati in considerare cand alegeti un Fond de Pensii Privat :

  • comisioanele de administrare percepute de administrator ;
  • politica de investiţii respectiv care sunt instrumentele financiare şi procentele de active investite;
  • penalităţile de transfer;
  • modalitatea de informare şi raportare către participant;
  • experienţa administratorului.

ATENTIE! Toate aceste elemente ar trebui sa se regasesc in prospectul schemei de pensii pe care agentul de marketing este obligat să il prezinte participantului  inaintea semnarii actului de aderare.

Au fost realizate si  teste si analize comparative ce conţin cele mai importante elemente din prospectul schemelor de pensii: structura tinta a portofoliilor de investitii, gradul de risc asociat, comisioanele percepute, tarifele de informare suplimentar, nivelul penalitatii de transfer.

InfoCons – InfoCons este unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International si membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori. InfoCons este marca inregistrata a InfoCons.

Descarcati studiul comparativ pentru pensii private pilonul II si pilonul III.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal