În fiecare an, în data de 9 Mai, ne sărbătorim pe noi, europenii. Ziua Europei, pe care o celebrăm astăzi, aniversează prima piatră de temelie pusă pentru construcția unei Europe unite de Robert Schuman acum 67 de ani.

Cu ocazia Zilei Europei InfoCons pune la dispoziția consumatorilor, cu titlu gratuit, o aplicație unică în Uniunea Europeană, care unește Informații Utile esențiale pentru consumatori, precum Drepturile Consumatorilor în UE, Telefonul consumatorului, Numere Utile, Călătorii, Cumpărături, Știați că… la cumpărături, Dicționarul consumatorului, Asigurări, Produse financiar-bancare, Iluminat mai bun!, Servicii de telefonie, Cutremure, Fenomene naturale, Incendii, Inundații, Situații de urgență, cu posibilitatea de a accesa o bază de date de peste 30.000 de produse testate comparativ, ce pot fi vizualizate în urma scanării codului de bare de pe etichetă.

N-am uitat că oricând există posibilitatea ca un produs să fie neconform! Aplicația InfoCons îți pune la dispoziție mai multe modalități de a sesiza acest fapt. Fie că ne contactezi telefonic, apelând direct din aplicație numărul de telefon al Serviciului de Consultanță și Informare în Domeniul Protecției Consumatorilor al Asociației InfoCons – 021 9615, fie că depui o sesizare sau ne soliciți consultanță direct din meniul aplicației, reprezentanții InfoCons vor procesa sesizarea pentru fiecare membru simpatizant care ne-a contactat, în vederea stingerii conflictului pe cale amiabilă.

Nu ești încă membru al Asociației InfoCons? Tot din aplicație ai posibilitatea să îți creezi un cont de membru, precum și să accesezi un cont deja existent.

Libera circulație în cadrul Uniunii Europene, dar și călătoriile în afara ei sunt acum și mai facile cu ajutorul Aplicației InfoCons. Într-o singură aplicație ai acum acces la informații despre fiecare țară în parte, precum Condiții de intrare și regim de ședere, Condiții pentru eliberarea permiselor de muncă, Siguranță și criminalitate, Amenințări teroriste și multe altele.

Fii și tu un consumator informat! Fii un consumator european! Descarcă acum Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru telefoanele și tabletele cu Android sau iOS!

Descarcă Aplicația InfoCons pentru Android și iOS

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu