Dacă aveți nevoie de medic sau de tratament spitalicesc pe durata unei călătorii în altă țară din UE, cardul european de asigurări sociale de sănătate va simplifica procedurile administrative și de rambursare în cadrul sistemului public de sănătate .Diferențe între sistemele naționale de sănătate

Sistemele medicale și de asigurări sociale diferă de la o țară UE la alta. Este posibil ca în unele țări să trebuiască să plătiți direct medicul sau spitalul pentru tratamentul oferit, chiar dacă, în mod normal, în țara de origine nu faceți acest lucru.

Pentru a afla informații despre sistemul de sănătate din țara pe care o vizitați contactați instituția responsabilă din țara respectivă sau un punct național de contact, accesați aplicația CEASS pentru smartphone sau selectați țara în cauză din lista de mai jos.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate este acceptat doar de medicii sau spitalele afiliate sistemului public de sănătate – sistemul privat nu este acoperit! Dacă beneficiați de tratament în sistemul privat, ați putea avea posibilitatea de a solicita rambursarea costurilor când vă întoarceți acasă. Verificați-vă mai întâi drepturile, pentru că normele în materie de rambursare pot fi diferite!

Sursa : europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu