Conferinta Abilitarea organizațiilor de consumatori: Către o abordare armonizată pe tema dublului standard al produselor alimentare

Suntem incantati sa va invitam la conferinta :

 

Abilitarea organizațiilor de consumatori: Către o abordare armonizată pe tema dublului standard al produselor alimentare.

Astazi, 29 Iunie 2021 in intervalul orar 11:00 – 14:00 reprezentantii InfoCons participa in calitate de speaker la conferinta desfasurata in cadrul Proiectului european “ECO – Empowering”. Conferinta va avea loc in format electronic pe platforma ZOOM.

 

Consumatorii din mai multe tari UE s-au plans de compozitia anumitor produse din tara lor de origine. Acestea avand compozitia modificata, comparativ cu aceleasi produse vandute sub aceeasi marca si cu ambalaje identice sau foarte similare din alte state memebre UE.

 

Proiectul Organizatiilor pentru consumatori “ECO – Empowering” a fost creat pentru a aborda aceasta probema a calitatii de dublu standard.

Impreuna  3 parteneri din :  Italia (ADOC ), Romania (InfoCons) si Belgia (Safe Food Advocacy Europe, Belgia ), am dezvoltat materiale de instruire care sa permita organizatiilor europene de consumatori sa testeze calitatea produselor si sa identifice strategii de brand sau informatii potential inselatoare pe ambalaj. De asemenea, a fost creata o platforma online comuna pentru a aduna si disemina rezultatele testelor, a raporta potentiale practici neloiale si a impartasi cunostinte reciproce.

 

Aceasta conferinta va prezenta numeroase realizari ale proiectului nostru, va raspunde la intrebari cu privire la problemele si practicile referitoare la calitatea de dublu standard a alimentelor, si va oferi noi perspective cu diferite parti interesate (Parlamentul European, reprezentantii consumatorilor, reprezentantii industriei si cercetatori).

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul ECO, vizitati site-ul web al Proiectului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal