Condițiile de depozitare și comercializare a apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare, în atenția ANPC

În perioada 03 – 05.07.2019, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin intermediul comisarilor din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea București-Ilfov și ai Biroului de Control și Supraveghere Piață, Produse Alimentare coordonați de Directorul General, Paul Silviu Anghel și de Comisarul Sef Adjunct al Municipiului Constanța, Horia Constantinescu, în calitate de Coordonator al Corpului de Control al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au efectuat acțiuni de control în unități de distribuție – depozitare – comercializare a apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare, amplasate în Municipiul București și județul Ilfov.
Au fost controlate 5 unități la care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 lei, urmând ca verificările să continue pentru o parte din operatorii economici controlați la începutul săptămânii viitoare.
Deficiențele constatate la momentul controlului au fost:
• Depozitarea băuturilor răcoritoare la temperaturi mai mari de 40 grade C (în timpul acțiunilor de control au fost contstate temperature de 48-50 grade C, în depozite);
• Depozitarea apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare sub incidența directă a razelor solare, la temperaturi mai mari de 40 grade C;
• Depozitarea de ape minerale naturale și băuturi răcoritoare în vederea încărcării si distribuirii în autovehicule specializate carosate cu prelată impermeabilă în interiorul căreia s-au constatat temperaturi mai mari de 40 grade C.
Ca urmare a acțiunilor de control întreprinse, au fost dispuse măsuri de retragere de la comercializare și din circuitul consumului uman a unei cantități de 57.000 litri de ape minerale naturale și a băuturi răcoritoare în valoare totală de 231.000 lei.
Dat fiind că ne aflăm în plin sezon torid al perioadei estivale, marcat de o creștere considerabilă a consumului acestor categorii de produse, ANPC va continua verificările în domeniul băuturilor răcoritoare și apelor minerale și le va extinde la nivelul întregii țări.
Sursa: ANPC

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal