Comisarii Miguel Arias Cañete, Karmenu Vella și Carlos Moedas salută raportul ONU despre oceane și schimbările climatice

Grupul interguvernamental pentru schimbările climatice (IPCC) a emis Raportul său special privind impactul schimbărilor climatice asupra oceanelor și a criosferei – părțile înghețate ale planetei noastre. Raportul oferă factorilor de decizie politici din toată lumea o bază științifică puternică pentru eforturile lor de modernizare a economiei, de abordare a schimbărilor climatice și de abordare a impactului asupra oceanelor, de promovare a dezvoltării durabile și de eradicare a sărăciei.

Citește și:

Obligațiile furnizorului de serviciu universal

Comisarul Miguel Arias Cañete pentru acțiuni climatice și energie, comisarul Karmenu Vella pentru mediu, afaceri maritime și pescuit și comisarul pentru cercetare, știință și inovare, Carlos Moedas , salută raportul, considerând că este un apel de trezire pentru comunitatea mondială să abordeze schimbările climatice și impacturile sale asupra oceanelor cât mai curând posibil.

Despre UE, schimbările climatice și oceanele

În cadrul Acordului de la Paris privind schimbările climatice, UE s-a angajat să reducă cel puțin 40% din emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030. Aceasta este o investiție în prosperitatea noastră și în sustenabilitatea economiei europene. UE a pus în aplicare un cadru de reglementare modern și avansat pentru tranziția de energie curată, care a îndeplinit obiectivul Comisiei Juncker de a deveni un lider global în materie de energie regenerabilă și de a pune pe primul loc eficiența energetică. De exemplu, până în 2030, 32% din consumul de energie al UE va proveni din surse regenerabile. Cu aceste măsuri în vigoare, UE este chiar stabilită să atingă acest obiectiv și să reducă emisiile cu 45%. Aceasta include energia oceanică, din vânt, valuri sau valuri. UE este liderul global în tehnologiile energetice oceanice.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal