Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

Comercializarea martisoarelor si a bijuteriilor din metale pretioase

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Comercializarea martisoarelor si a bijuteriilor din metale pretioase

Ce trebuie să stiţi despre prețul pietrelor prețioase?

La fel ca si pentru metalele prețioase, prețul pietrelor prețioase nu este un preț impus ci este un preț ce se autoregleaza pe piaţa, prin concurenţa liberă între operatori. în cazul diamantelor, fluctuaţiile de preț sunt mult mai vizibile si direct raportate cu evenimentele din cadrul burselor de diamante din lume. Ca referinţă internaţional acceptată este Bursa de Diamante din New -York.

Ce urmariţi la achiziţionare?

La achiziţionarea bunului trebuie să aveţi în vedere urmatoarele considerente:
a. Cereţi informaţii complete despre produs, preț, condiţii de cumpărare (dacă acestea există).
b. Feriţi-vă de oferte de vanzări nesolicitate.
c. Asiguraţi-vă că veţi primi un Certificat de calitate în original: Certificatul de calitate trebuie să conţină obligatoriu: – detalii corecte, precise si complete referitoare la produsul cumpărat (tilul metalului, natura pietrelor, etc) – datele de identificare ale operatorului economic de unde achizitionaţi produsul.
d. Asiguraţi-vă că primiţi factura fiscală sau bonul fiscal care să justifice cumpărarea produsului de la operatorul economic în cauză.
e. Cereţi informaţii suplimentare despre garanţia oferită produsului şi eventualele probleme de service ce pot să apărea.
f. Verificaţi politica respectivei companii de returnare a bunurilor, în cazul apariţiei unor defecte ulterioare, de exemplu.

Cum puteţi evita achiziţionarea de produse contrafăcute?

Feriţi-vă de a deveni victime ale trucurilor practicate de unii comercianţi. Nu cumparaţi bijuterii de la comercianţi ambulanţi.

Mai multe informatii in

Ghidul Cumparatorului de bunuri din metale pretioase si/sau pietre pretioase

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal