Combaterea declarațiilor înșelătoare privind caracterul ecologic

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Combaterea declarațiilor înșelătoare privind caracterul ecologic

Sustenabilitatea ne privește pe toți, de la cei sceptici în privința condițiilor climatice până la ecologiștii convinși. Se știe că creșterea consumului a accentuat presiunea asupra mediului, sporind concurența pentru resurse.

Consumatorii nu trebuie expuși la declarații de mediu înșelătoare și nefondate. Aceștia trebuie să poată identifica mai ușor opțiunea cu adevărat sustenabilă și au dreptul de a cunoaște impacturile ecologice pe toată durata de viață a produsului pe care intenționează să îl achiziționeze.

Arborele sustenabilității: reprezentare a unui arbore care ilustrează diferite modalități de a fi sustenabil

Pentru a proteja consumatorii de declarațiile de mediu neadevărate și a facilita marketingul eforturilor de mediu pozitive ale companiilor, UE a creat în 2013 Dialogul multilateral privind declarațiile de mediu.

Colaborarea cu industria nu numai că va ajuta consumatorii să achiziționeze `produse verzi`, ci va proteja și competiția reală și echitabilă dintre comercianții care `produc verde`

Ce determină caracterul `verde` al unui produs?

  • compoziția acestuia;
  • procesul de producție;
  • modalitatea de eliminare;
  • reducerea consumului energetic sau a poluării ca urmare a utilizării produsului.

Sursă ec.europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu