Ce este vânzarea?

Vânzarea este contractul prin care vânzătorul transmite sau, după caz, se obligă să transmită cumpărătorului proprietatea unui bun în schimbul unui preț pe care cumpărătorul se obligă să-l plătească.

Cine poate cumpara sau vinde?

Pot cumpăra sau vinde toți cei cărora nu le este interzis prin lege.

Cine nu poate cumpara?

Nu pot cumpăra, direct sau prin interpuși:

  • mandatarii, pentru bunurile pe care sunt însărcinați sa le vândă, cu excepția cazului in care reprezentantul a fost împuternicit expres in acest sens sau cuprinsul contractului a fost determinat în asemenea mod încât să excludă posibilitatea unui conflict de interese;
  • părinții, tutorele, curatorul, administratorul provizoriu, pentru bunurile persoanelor pe care le reprezintă;
  • funcționarii publici, judecătorii sindici și alte asemenea persoane care ar putea influența condițiile vânzării făcute prin intermediul lor

Cine nu poate vinde?

Nu pot vinde mandatarii, părinții, tutorele, funcționarii publici si alte asemenea persoane nu pot vinde bunurile proprii pentru un preț care consta intr-o suma de bani provenita din vânzarea sau exploatarea bunului sau patrimoniului pe care îl administrează.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu