Ciocolata neagra poate contine substante nedorite, cum ar fi cadmiu, uleiuri minerale si substante din gudron.

Cadmiul poate provoca leziuni renale, reprezentand un risc pe termen lung.

Ciocolata negra ilustreaza un nivel ridicat de substante chimice nedorite in aliment, cadmiul fiind preluat inca din solul in care sunt cultivate boabele de cacao.

Pentru a citi mai multe despre ciocolata, poți accesa linkul InfoCons de mai jos:

https://www.infocons.ro/ro/i-stiati-ca-ciocolata-si-produsele-din-cacao-MTY4NjYtMQ.html

Sursa: Consiliul Danez al Consumatorului THINK Chemical

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal