Cheeseburgerii din restaurantele fast-food au în medie 15 E-uri

Astăzi, 18 septembrie, în Statele Unite ale Americii, este sărbătorită Ziua Națională a Cheeseburgerului. Așadar, am decis să aruncăm o privire asupra acestui produs și a componentelor sale.

Astfel, am examinat cheeseburgeri diferiți, vânduți în restaurante de tip fast-food și am tras următoarele concluzii:

În medie, găsim 15 E-uri într-un burger achiziționat dintr-un magazin de tip fast-food. Printre acestea se numără E300, E330, E331, E450 și E500.

În fiecare cheeseburger consumat, găsim aproximativ 300 de kcal, numărul fiind variabil în funcție de mărimea produsului. Mai alarmantă este însă cantitatea de sare dintr-un burger, care este de 2g, însă poate crește considerabil. Este de notat faptul că rareori consumăm un burger simplu, fără porția aferentă de cartofi prăjiți, bogați în sare. Astfel, putem depăși limita recomandată de 5g de sare/zi a Organizației Mondiale a Sănătății cu numai 2 produse.

Citește și:

– Informații despre betanină – E162

De asemenea, trebuie să fim atenți și la cantitatea de grăsimi dintr-un burger, în unele cazuri aceasta depășind 10g.

Nu în ultimul rând, remarcăm prezența zaharurilor în cheeseburgerii comercializați în restaurantele de tip fast-food. Un singur burger poate conține 7g de zahăr, echivalentul unui pliculeț și jumătate de zahăr pentru cafea.

Cea mai bună soluție, în cazul în care aveți poftă de un cheeseburger astăzi sau în orice altă zi, este să vi-l preparați singur, în propria bucătărie. Puteți folosi legume proaspete, puteți pregăti chiar dumneavoastră carnea și, nu în ultimul rând, puteți alege orice tip de cașcaval sau brânză doriți. Este important însă să citiți eticheta cașcavalului cumpărat, și să verificați ingredientele acestuia, pentru că, deși marea majoritate a acestui tip de produse nu conține E-uri, caloriile sunt prezente în medie de peste 300kcal/100g. Fiți atenți și la conținutul de sodiu, care poate ajunge la 2,5g/100g de produs.

Cheeseburgerii sunt alimente foarte populare, mai ales în pauzele de masă de la muncă. Încercați însă să consumați orice aliment responsabil, și să fiți atenți la informațiile de pe etichetă!

Citește și:

– Greșeli pe care nu trebuie să le faceți pentru a nu contamina mâncarea

– Știți ce reprezintă prima de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal