Peste jumătate dintre respondenții unui sondaj Eurobarometru realizat în aprilie 2018 de către Parlamentul European consideră că Uniunea Europeană ar trebui să acționeze mai mult în 15 domenii politice, cum ar fi politica economică, terorismul și egalitatea de gen.

Lupta împotriva terorismului, a șomajului și protecția mediului reprezintă trei domenii în care cel puțin trei sferturi dintre respondenți solicită mai multă intervenție din partea Uniunii Europene în viitor.

Citește și:

– Caramelul – E150

În subiecte esențiale precum terorismul, imigrația și șomajul, tot mai mulți europeni consideră că acțiunile Uniunii Europene nu sunt suficiente.

  • lupta împotriva terorismului: 32% dintre respondenți consideră că Uniunea Europeană a reacționat în mod corespunzător, în comparație cu 23% în aprilie 2016. 57% consideră că acțiunile UE sunt insuficiente, față de 69% anul trecut
  • imigrația: 26% consideră că acțiunea Uniunii Europene este suficientă, față de 19% în aprilie 2016. 58% consideră că acțiunea Uniunii Europene este insuficientă, față de 66% în anul precedent
  • șomajul: 29% consideră că Uniunea Europeană face destul, comparativ cu 23% în aprilie 2016. 59% consideră că Uniunea Europeană nu face îndeajuns, față de 69% anul trecut.

În alte domenii, cum ar fi egalitatea de gen, aprovizionarea cu energie, politica industrială și agricultura, majoritatea cetățenilor consideră că măsurile luate de Uniunea Europeană sunt suficiente.

Rezultatele variază considerabil în funcție de țară. În ceea ce privește lupta împotriva șomajului, 27% dintre respondenții cehi consideră că acțiunile UE nu sunt satisfăcătoare. În Grecia, această cifră este de 92%.

O mare majoritate a europenilor doresc ca statele membre să aibă o singură voce pe scena internațională. Aproape 7 din 10 respondenți consideră că reacția adecvată la influența tot mai mare a Rusiei (71%) și a Chinei (71%), la instabilitatea din lumea arabă (71%) și președinția lui Donald Trump în Statele Unite (68%) este cooperarea între țările Uniunii Europene.

Sursa: europa.eu.

Citește și:

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu