Politica de coeziune: UE investește 880 milioane EUR pentru îmbunătățirea sistemului feroviar polonez

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Politica de coeziune: UE investește 880 milioane EUR pentru îmbunătățirea sistemului feroviar polonez

Comisia a adoptat două proiecte majore ale politicii de coeziune pentru îmbunătățirea rețelei feroviare poloneze și creșterea capacității, vitezei și siguranței sale. Aceste două proiecte, care ar trebui să fie operaționale până în ianuarie 2023, vor încuraja calea ferată ca mod de transport curat și competitiv în țară.

Aproape 838 de milioane de euro pentru îmbunătățirea conexiunilor feroviare între Silezia și Łódz

Lucrările finanțate de UE vor moderniza o porțiune de 214,5 km de culoarul feroviar care leagă Chorzów Batory și Zduńska Wola Karsznice, între regiunile Silezia și Łódź, în cadrul rețelei transeuropene de transport. Acestea vor îmbunătăți serviciile de transport atât pentru marfă, cât și pentru pasageri, asigurând o mai bună securitate și un acces mai bun pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Citește și:

PMP condamnă amânarea examenului de rezidențiat

Proiectul presupune înlocuirea pistelor și întărirea terenului pe care sunt așezate, precum și modernizarea sau construcția de poduri și viaducte. În total, investiția UE va reduce timpul de călătorie pentru transportul de mărfuri cu 37 de minute, iar transportul inter-regional de pasageri cu aproape jumătate de oră.

Peste 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de transport de marfă din țară

Această sumă va contribui la achiziționarea a peste 930 de mașini pentru transportul containerelor. Aceste vagoane vor deservi 91 de linii care leagă terminalele maritime și terestre și vor acoperi întreg teritoriul polonez.

Scopul este deplasarea mărfurilor de la drum la calea ferată pentru a reduce emisiile de carbon și îmbunătățirea siguranței rutiere prin reducerea numărului de camioane pe drumuri.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal