Ceaiul cu gheață – Îl beți pentru antioxidanți sau zaharuri?

Odată cu sosirea verii, ceaiul cu gheață devine una din cele mai populare băuturi la terase, la locul de muncă sau acasă. Însă este acesta sănătos pentru corpul nostru?

`Pentru a avea efecte benefice, ceaiul pe care îl beți trebuie să fie bogat în antioxidanți` spune Joe Vinson, profesor de chimie la universitatea din Scranton.

Citește și:

Cum să îndepărtați petele de vin roșu

Multe ceaiuri la sticlă de plastic au valori nutriționale identice cu cele ale sucurilor carbogazoase (inclusiv zaharuri, coloranți artificiali și arome). Există însă și câteva opțiuni bune în ceea ce privește ceaiul cu gheață. Iată la ce trebuie să fiți atenți atunci când îl cumpărați:

– Zaharurile reprezintă cel mai mare pericol. Deși multe persoane consideră că ceaiul este o alterantivă mai sănătoasă pentru sucul carbogazos, de cele mai multe ori, poți găsi în ambele băuturi aceeași cantitate de zahăr. Chiar și ceaiurile cu o cantitate scăzută de zaharuri pot avea îndulcitori precum aspartamul sau sucraloza. Cercetările sugerează faptul că un consum ridicat al băuturilor cu îndulcitori artificiali poate duce la o creștere a riscului de boli ale inimii, diabet sau obezitate. Cel mai bine ar fi să căutați ceaiuri neîndulcite – acestea pot conține arome, însă vor fi lipsite de calorii și de îndulcitori.

– Dacă alegeți să beți ceaiuri cu gheață datorită antioxidanților oferiți de aceste băuturi, fiți foarte atenți, pentru că nu au întotdeauna un conținut ridicat.

Citește și:

Este sucul de fructe mai sănătos decât băutura carbogazoasă?

`Ceaiurile îmbuteliate au un conținut foarte scăzut de antioxidanți, comparativ cu ceaiul proaspăt făcut de dumneavoastră`, spune Vinson. Acest lucru se datorează faptului că procentajul de apă din ceaiul îmbuteliat este mai mare decât în ceaiul pe care îl faceți acasă, astfel încât și nivelul de antioxidanți este mai scăzut.

– Există multe laude pentru ceaiul verde. Unele cercetări sugerează că antioxidantul din ceaiul verde (compusul EGCG) poate reduce riscul unor tipuri de cancer sau al bolilor de inimă.

Însă nu trebuie să uitați că multe ceaiuri verzi îmbuteliate pot fi la fel de `încărcate` cu zaharuri și ingrediente nesănătoase ca ceaiurile negre.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal