Crema de protecție solară este unul din cele mai căutate și utilizate produse pe timpul verii. În încercarea de a mai salva o sumă de bani, mulți consumatori preferă să utilizeze cremele achiziționate în anii anteriori, în loc să cumpere un produs nou.
Drepturile pasagerilor din transportul feroviar
Dacă alegeți să folosiți o cremă de protecție mai veche, nu uitați să verificați termenul de expirare inscripționat pe etichetă, iar în cazul în care acesta este depășit, nu utilizați produsul.
Nu toate cremele de protecție solară au inscripționat termenul de expirare pe etichetă, dar este bine să știți că acestea își fac efectul până la 3 ani de la data fabricației. Așadar, pentru a știi dacă puteți încă să utilizați produsul, puteți scrie cu un marker pe cutie/etichetă data la care l-ați cumpărat.
Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!
Chiar și în cazul în care crema de protecție solară pe care vreți să o utilizați nu a expirat, efectele sale pot depinde și de locul în care ați depozitat-o, deoarece căldura sau umiditatea sunt factori care contribuie la deteriorarea unui astfel de produs.
În cazul în care remarcați un miros neplăcut sau o schimbare a densității produsului (crema de soare `stricată` va avea o consistență mai scăzută), vă recomandăm să aruncați imediat produsul.
Sursa: consumerreports.org
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!