Aditiv alimentar cu funcţii multiple. Este regulator de aciditate, agent de antiaglomerare, emulgator, stabilizator şi colorant. Face parte din categoria aditivilor naturali de origine minerală (cretă), ce poate fi întâlnit sub forma E 170(i)-Carbonat de calciu, sau E 170(ii)-Carbonat acid de calciu. Pentru industria alimentară şi farmaceutică, se obţine de obicei din marmură. Este utilizat pe scară largă ca şi colorant de suprafaţă, agent împotriva uscării, stabilizator pentru fructe conservate, iar în farmacie ca agent de umplere. Constituie o sursă de calciu, fiind încorporat în unele suplimente alimentare. Are şi rol de neutralizare a hiperacidităţii gastrice.
Cheeseburgerii din restaurantele fast-food au în medie 15 E-uri
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru consumul uman.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete.
Beneficiile consumului de avocado
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii: DA
Descriere contraindicatii: Consumul cantităţilor prea mari poate cauza hipercalcemie, manifestată prin vomă, dureri abdominale, stare mentală alterată, iar pe termen lung prin probleme renale.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!