Ce inseamna ziua consumatorului pentru mine?

Consider ca nu putem vorbi despre importanta zilei consumatorului fara a aduce in discutie drepturile omului.Acestea au fost infiintate de catre Adunarea Generala ONU la 10 decembrie 1948,cand pentru prima oara in istorie au fost instituite egalitatea intre oameni,indiferent de rasa,religie,sex sau cultura.Acestea au fost un punct de plecare foarte important pentru evolutia societatii noastre.Desi in anumite tari,acestea sunt incalcate in mod constant,in majoritatea tarilor sunt respectate cu strictete.

Cel de-al 35-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii,J.F. Kennedy a sustinut un discurs in fata Congresului prin care a subliniat importanta consumatorului atat in economie,cat si in societate. Anul acesta se implinesc 51 de ani de cand consumatorului au inceput sa ii fie recunoscute si respectate drepturile si parerile.

Ce inseamna pentru mine ziua consumatorului?As fi tentata sa spun nimic,tinand cont de nenumaratele ori in care drepturile mi-au fost incalcate,atat in Romania,cat si in afara granitelor.Cu toate acestea,in ultimul timp,lucrurile au inceput sa se miste in directia potrivita ,iar organizarea unei zile a consumatorului anual este un mare pas inainte.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu