Asigurarea de călătorie este acea asigurare care vă oferă protecție pentru orice fel de deplasare în străinătate, în scop turistic, pentru a studia, a munci, a participa la diferite competiții sportive sau la orice altă activitate. O asigurare de călătorie bine aleasă îți oferă liniștea de care are ai nevoie atunci când călătorești. Această asigurare face parte din categoria asigurărilor facultative și este un produs financiar la care apelăm din dorința de a ne proteja în timpul unei călătorii în străinătate.

ȘTIAȚI CĂ: prima agenție de asigurări de călătorie a apărut în anul 1864?

Orice deplasare presupune și anumite riscuri, iar acestea pot fi acoperite prin asigurarea de călătorie. Atunci când cumpărăm un astfel de produs financiar, o facem pentru că asigurarea de călătorie poate reduce considerabil cheltuielile generate de producerea unor riscuri precum: accidente, îmbolnăvire, pierderea zborului, anularea călătoriei, pierderea bagajului (dacă nu există despăgubiri acordate de compania de transport) sau a actelor (acte de identitate, carduri bancare etc.), furt, evacuarea de urgență, repatrierea ș.a.

Chiar dacă vorbim despre același eveniment, pentru fiecare dintre noi pierderile pot diferi sau le putem suporta diferit, de exemplu în funcție de cheltuielile generate de excursie, gradul în care se returnează parte din prețul biletului, starea de sănătate, valoarea bagajului, momentul în care călătorim, compania cu care călătorim sau agenția de turism, ce alte cheltuieli mai avem sau ce alte asigurări mai avem, care sunt alternativele de tratament de care dispunem.

Alegerea unei asigurări de călătorie este o decizie ce necesită o analiză atentă a propriilor nevoi, mai mult decât doar o analiză a bugetului disponibil. O asigurare este un produs financiar util dacă folosește în mod real beneficiarului, ceea ce înseamnă că atunci când riscul se produce, asigurarea vine în ajutorul asiguratului și îi acoperă parte a cheltuielilor neprevăzute generate de eveniment.

În momentul organizării unei călătorii, nimeni nu își dorește ca ceva să meargă rău, dar există evenimente pe care nu le putem programa sau prevedea. Riscul este, prin definiție, imprevizibil, chiar și în cazul celor mai minuțioase planificări.

IMPORTANT! Aveți dreptul de a fi informaţi în mod corect și complet, încă din faza pre-contractuală, asupra tuturor condiţiilor contractului de asigurare.

Sursa :ASF

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal