În Europa, sectorul alimentar este unul din cele mai importante din punct de vedere economic şi unul din cele mai dinamice.

Din cele aproximativ 310 000 companii care au ca obiect al activităţii producerea şi comercializarea de alimente şi băuturi (99.1% fiind întreprinderi mici şi mijlocii), 100% utilizeaza la un moment dat aditivi alimentari. în acelaşi timp, e greu de evaluat cu precizie numarul de producători de aditivi alimentari, deoarece de multe ori aditivii nu sunt singurul produs al companiei respective.

Eurobarometrul (în 2010) arată că 66 % din consumatorii europeni sunt îngrijoraâi de prezenţa aditivilor în alimente. Au dreptate?! NU! Aditivii folosiţi în Comunitatea Europeană trebuie să se supună unor reguli de siguranţă foarte stricte.

Sursa: INSP

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal