Cât de mult cheltuiesc guvernele pentru protecția împotriva incendiilor în UE?

În 2017, 28 de state membre ale UE au cheltuit 31,2 miliarde de euro pentru ‘servicii de protecție împotriva incendiilor’, în timp ce în anul 2017 și în 2018 au fost angajați aproape 300 000 de persoane ca pompieri în Uniunea Europeană (UE).

Această cheltuială este echivalentă cu 0,4% din totalul cheltuielilor publice, ceea ce este mai mic decât suma cheltuită pentru serviciile de poliție (cheltuieli echivalente cu 2,0% din totalul cheltuielilor în 2017) și instanțele judecătorești (0,7%), (0,4%).

În ansamblu, în UE, cheltuielile publice privind serviciile de protecție împotriva incendiilor au rămas stabile ca procent din cheltuielile totale de la începutul seriilor de timp din 2004.

Cea mai mare pondere a cheltuielilor pentru serviciile de protecție împotriva incendiilor din Bulgaria, cea mai scăzută în Danemarca

În anul 2017, raportul dintre cheltuielile guvernamentale de protecție împotriva incendiilor și cheltuielile totale a variat între statele membre ale UE de la 0,1% din totalul cheltuielilor din Danemarca, 0,2% în Malta și 0,3% în Portugalia, Luxemburg, Irlanda și Austria, până la 0,7% Letonia, Lituania și România și 0,8% în Bulgaria.

Luxemburg a cheltuit cel mai mult pe locuitor pentru protecția împotriva incendiilor Sumele cheltuite de guvernele UE pot fi puse în perspectivă cu mărimea populației fiecărui stat membru. Cheltuielile guvernamentale pentru protecția împotriva incendiilor pe cap de locuitor au depășit 100 de euro în patru state membre ale UE în 2017: Luxemburg (113 euro pe locuitor), Finlanda (106 euro), Țările de Jos (104 euro) și Suedia (100 euro) (96 EUR) și Franța (93 EUR). În schimb, cele mai scăzute cheltuieli de protecție împotriva incendiilor pe cap de locuitor au fost înregistrate în Malta (17 euro pe locuitor), urmate de Bulgaria (21 de euro), Croația și Portugalia (ambele 22 de euro), Polonia (23 de euro), România și Slovacia (26 EUR).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal