Câștigă unul dintre cele 15 000 de permise de călătorie pentru a explora UE în această vară!

Candidații trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018, să fie cetățeni ai UE și să fie pregătiți să călătorească în această vară.

Începând cu data de 12 iunie și până la 26 iunie, tinerii își pot depune candidatura pentru a obține un bilet care le oferă posibilitatea de a-și descoperi propriul continent, din iulie 2018 până la sfârșitul lunii octombrie 2018. DiscoverEU le va permite să înțeleagă mai bine diversitatea Europei, să profite de bogăția sa culturală, să își facă noi prieteni și să își formeze o idee despre identitatea lor europeană. Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a declarat: `DiscoverEU oferă tinerilor o oportunitate excelentă de a explora Europa printr-un periplu personal, lucru pe care nicio carte sau documentar nu ți-l pot oferi. Am convingerea că această experiență va aduce o schimbare pozitivă pentru tinerii care participă și pentru comunitățile pe care le vor vizita. Inițiativa pe care o lansăm mâine reprezintă o oportunitate pentru 15 000 de povești europene de neuitat, care vor fi urmate de multe altele în cursul acestui anși după aceea.`

Citește și:

Siguranța și securitatea aeriană

În temeiul acestei noi inițiative a UE, tinerii vor putea călători în mod individual sau într-un grup de maximum cinci persoane. Ca regulă generală, călătorii vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a asigura un acces larg pe întregul continent, participanții vor putea, în cazuri speciale, să utilizeze alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate ale UE vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă. Întrucât 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, călătorii vor avea șansa de a participa la numeroasele manifestări care vor fi organizate în toată Europa.

Procedura de depunere a candidaturii

Candidații vor trebui să furnizeze datele lor personale și să ofere detalii cu privire la călătoria pe care o planifică. De asemenea, ei vor trebui să răspundă la un quiz de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018, la inițiativele UE dedicate tinerilor și la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European. În cele din urmă, ei vor trebui să răspundă la o întrebare suplimentară referitoare la numărul de tineri care vor candida, în opinia lor, la această inițiativă. Răspunsurile vor permite Comisiei Europene să selecteze candidații. Odată realizat acest lucru, participanții trebuie să își înceapă călătoria între 9 iulie și 30 septembrie 2018. Ei pot călători pe o perioadă de până la 30 de zile și pot vizita până la patru destinații din străinătate.

Citește și:

Drepturile pasagerilor transportului naval

Context

Cu un buget de 12 milioane EUR în 2018, DiscoverEU va oferi unor cel puțin 20 000 de tineri posibilitatea de a călători în Europa în acest an. Fiecărui stat membru al UE i-a fost alocat un număr de permise de călătorie, pe baza ponderii populației țării sale în raport cu populația globală a Uniunii Europene. Prima rundă de înscrieri, care va fi lansată mâine, va permite unor cel puțin 15 000 de beneficiari să-și exploreze propriul continent. O a doua rundă de înscrieri, care va pune la dispoziție cel puțin 5 000 de bilete, va avea loc în toamna anului 2018. Comisia Europeană intenționează să dezvolte inițiativa și, prin urmare, a inclus-o în propunerea sa pentru următorul program Erasmus. În cazul în care Parlamentul European și Consiliul convin cu privire la propunere, se prevede că un număr suplimentar de 1,5 milioane de tineri în vârstă de 18 de ani vor putea călători între 2021 și 2027, cu sprijinul unui buget de 700 milioane de euro.

DiscoverEU este o inițiativă a UE bazată pe o propunere din partea Parlamentului European, care a asigurat finanțarea acesteia pentru 2018 printr-o acțiune pregătitoare. Inițiativa se concentrează asupra tinerilor de 18 ani, deoarece această vârstă marchează un moment important de trecere către vârsta adultă.

Citește și:

Nu găsiţi un loc de muncă?

Comisia Europeană ar dori să afle opiniile tinerilor călători și îi va încuraja să își împărtășească experiențele și aventurile. Acesta este motivul pentru care, odată selectați, participanții vor face parte din comunitatea DiscoverEU și vor deveni ambasadori ai inițiativei. Ei vor fi invitați să vorbească despre experiențele lor de călătorie fie pe rețelele de socializare (Instagram, Facebook, Twitter), fie prin intermediul unei prezentări în cadrul școlii sau al comunității lor locale.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal