Delegatia condusa de Dl. Presedinte al A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la intalnirea in cadrului Proiectului European „OPERATION HIPPOCRATES”, la Roma

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Delegatia condusa de Dl. Presedinte al A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, Sorin Mierlea, va participa la intalnirea in cadrului Proiectului European „OPERATION HIPPOCRATES”, la Roma

In perioada 26 – 29 mai 2014,  delegatia condusa de domnul Sorin Mierlea, Presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si  Strategiilor din Romania,  se vor deplasa la Roma, Italia pentru participarea si sustinerea unor prezentari in cadrul cursurilor organizate in cadrul Proiectului European ‘OPERATION HIPPOCRATES: A EU operation to develop and enlarge expertise in tackling the trade of fake medicine through the internet`.  Proiectul se desfasoara pe o perioada de 2 ani, avand ca parteneri :

–  CODACONS – Asociatie de consumatori din Italia, Roma;

– Asociatia I.S.E.S. – Italia, Alessandria;

– Vartotoju Balsas – Asociatie de consumatori din Lituania.

Proiectul are ca obiective dezvoltarea si intarirea expertizei in combaterea comertului pe internet cu medicamente contrafacute si schimbul de bune practici. In plus, proiectul isi doreste dezvolatarea in comun de traininguri pentru investitorii financiari si pentru  analistii  in criminalitate financiara.

Din cadrul delegatiei fac parte reprezentanti ai :

– Guvernului Romaniei;

–  Curtii de Apel Bucuresti;

–  Parchetulului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

–  Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Ordine Publica;

– Inspectoratului General al Politiei Romane – Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii;

– Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti;

– Facultatii de Marketing -Academia de Studii Economice;

– Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania;

– Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si  Strategiilor din Romania.

Reprezentantii delegatiei din Romania vor sustine prezentari cu privire la problematica medicamentelor contrafacute in cadrul cursului care este structurat pe 4 Module :

Modul I

– Legislatie nationala.

Modul II

– Caracteristicile medicamentelor (cum sa le recunoastem, care sunt riscurile folosirii medicamentelor false) .

Modul III

–  Lupta impotriva comercializarii medicamentelor false pe internet .

Modul IV

– Cazuri la nivel national /international .

In cadrul Proiectului a fost realizat si un web-site ce este in curs de actualizare : http://www.hippocrates-project.eu/

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu