În această perioadă de pandemie de coronavirus, măsurile de distanțare socială impuse în toată Europa pentru a limita răspândirea virusului au obligat oamenii să rămână acasă.

În 2018, 46% din populația UE locuia în apartamente, în timp ce o mică majoritate a oamenilor locuiau în case. Peste o treime (35%) din populație trăiau în case detașate și aproape o cincime (19%) locuiau în case semidecomandate sau cu terasă.

Apartamentele au fost tipul de reședință preferat în nouă state membre, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%). Cele mai mici acțiuni au fost înregistrate în Irlanda (8%) și Olanda (20%).

În schimb, mai mult de două treimi din populație locuiau în case detașate în Croația (70%), urmate de Slovenia (66%), Ungaria și România (ambele 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (ambele 50 %). Olanda (58%) și Irlanda (52%) au fost singurele state membre ale UE în care mai mult de jumătate din populație locuia într-o casă semidecomandată în 2018.

7 din 10 persoane locuiau într-o reședință ocupată de proprietari

În 2018, șapte din fiecare zece (70%) persoane din UE locuiau într-o casă sau apartament pe care îl dețineau. În 2018 au fost mai mulți proprietari decât chiriași în fiecare stat membru al UE, cu cele mai mari cote de proprietari din România (96%), Slovacia (91%), Croația și Lituania (ambele 90%) și cele mai mici acțiuni din Germania (51% ) și Austria (55%).

Sursa eurostat

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal