InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons te informează:

Carne de cal în produsele alimentare: Comisarul Malmström salută rolul principal

al Europol în cadrul anchetelor

 

‘Gravitatea cazului referitor la `carnea de cal` trebuie în mod clar să fie abordata la nivel european. Întâlnirea Secretarului de Mediu Paterson Owen din Marea Britanie și reprezentanții Europol este un pas important în această direcție. Europol investigheaza deja datele detinute până în prezent și este gata să ajute și mai mult. Prin urmare, este esențial ca toate statele membre implicate sa prezinte datele necesare pentru Europol pentru a efectua analize corespunzătoare. Europol va furniza expertiza și va coordona eforturile puse în aplicare de către mai multe state membre ale UE. Trebuie să luptăm impotriva criminalității transfrontaliere prin cooperare transfrontalieră. Salut disponibilitatea Europol pentru a ajuta la stabilirea rapida a responsabililor. Sper ca acest lucru va duce la identificarea celor care au comis nereguli, au indus în eroare consumatorii și au subminat încrederea în piața internă.’

Sursa: Comisia Europeana – Comunicat de presa

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal