Carduri de Credit – Cea mai Lunga Perioada de Gratie pentru Cumparaturi

In cadrul Parteneriatului incheiat, InfoCons – InfoCons si FinZoom va informeaza cu privire la cele mai avantajoase oferte pentru cardurile de credit :

Cardul de credit poate fi o solutie pentru cheltuielile neprevazute iar returnarea banilor poate fi amanata cu pana la doua luni pentru cei care stiu sa beneficieze la maxim de perioada de gratie oferita de catre banci.

Cele mai importante lucruri pe care un posesor de card ar trebui sa le cunoasca sunt:

– intervalul in care se aplica perioada de gratie (care este prima zi / ultima zi a acestui interval pentru a-si programa platile astfel incat sa beneficieze de o perioada cat mai mare de timp)

– care este suma minima care trebuie returnata bancii lunar (indiferent de facilitatile oferite de card: perioada de gratie sau rate fara dobanda, banca solicita plata lunara a unei sume – de regula un procent din banii utilizati).

– daca beneficiaza de perioada de gratie numai pentru platile la comercianti sau aceasta se aplica si pentru retragerea de numerar (asa cum este cazul unora dintre cardurile oferite de Banca Comerciala Carpatica, Banca Transilvania, Intesa Sanpaolo Bank sau Marfin Bank).

In cazul in care posesorii de carduri nu beneficiaza de perioada de gratie la retragerea banilor de la ATM-uri aceasta varianta ar trebui sa devina o optiune de ultim moment insa chiar daca perioada de gratie este oferita si pentru aceasta operatiune trebuie sa fie constienti de existenta comisionului de retragere numerar si de valoarea acestuia.

TOP 5 Carduri de Credit (Ordonate dupa Perioada de Gratie)

Banca / Produs

DAE
(cumparaturi)

DAE
(retragere numerar)

Perioada de gratie

Banca Romaneasca  – Mastercard – RON

18,10%

31,39%

61

BRD – PUNCT Card – RON

11,58%

17,13%

60

Cetelem – Mastercard – RON

24,64%

35,43%

60

Raiffeisen Bank -Mastercard Standard – RON

19,29%

29,73%

56

Unicredit Tiriac Bank – Gold Miles & More – RON

24,09%

37,81%

56

TOP 5 Carduri de Credit cu Rate Fara Dobanda (Ordonate DAE la Plata cu Cardul)

Banca / Produs

DAE
(cumparaturi)

DAE
(retragere numerar)

Perioada de gratie

Banca Romaneasca  – MasterCard – RON

13,57%

23,43%

53

Alpha Bank – Alpha MasterCard – RON

14,63%

26,70%

55

Garanti Bank – Bonus Card – RON

16,95%

25,34%

50

OTP Bank – MasterCard Standard – RON

18,75%

28,74%

55

Banca Romaneasca  – Mastercard – RON

18,10%

31,39%

61

Pentru a vedea toate detaliile cardurilor de credit disponibile va invitam sa accesati  urmatorul link : http://www.finzoom.ro/Carduri/Carduri-de-credit.aspx .

 Produsele pot fi comparate atat din punctul de vedere al costurilor cat si prin prisma beneficiilor suplimentare oferite (plata in rate fara dobanda, asigurari, beneficii calatorii, etc.) .

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal