Călătorești în Marea Britanie cu ocazia încoronării ? Atenție în situațiile de urgență ! InfoCons îți pune la dispoziție toate numerele de urgență și utile , chiar și offline , în Aplicația Gratuită InfoCons

În acest sfârșit de săptămână are loc ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea, iar InfoCons, prin Aplicația InfoCons, pune la dispoziția consumatorilor care călătoresc în Marea Britanie ,  secțiunea SOS, disponibilă și în momentul în care telefonul nu mai este conectat la nicio rețea de internet (off-line).

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

În secțiunea SOS din cadrul Aplicației Gratuite InfoCons, consumatorii regăsesc lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international cu posibilitatea selectării continentului și țării. În urma selectării, numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării.

În sectiunea SOS există numere precum:

– Ambulanță;

– Poliție;

– Protecția Consumatorilor;

– Pompieri;

– Poliția de Frontieră;

– Turism;

– Direcții de Sănătate Publică;

– Primărie;

– Mediu;

– Telecomunicații etc .

Această facilitate reprezintă un real ajutor pentru consumatori , în special atunci când accesul la internet este prohibit din cauza costurilor sau nu ai acces la o rețea de internet .

Totodată în această secțiune , SOS , consumatorii au acces la întreaga listă a punctelor de trecere a frontierei din România , precum și timpul pe care îl vor petrece la ieșirea și la intrarea în țară .

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

 

De asemenea, consumatorii pot scana cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons produsele agroalimentare pentru a afla care sunt ingredientele, aditivii alimentari și valorile nutriționale din produsele scanate, direct în limba maternă.

Prin scanarea codului de bare a produselor agroalimentare, ai acces direct pe telefonul mobil la:

– Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată

-Ingredientele din produsul scanat

– Numărul și tipul aditivilor alimentary însoțiți de o descriere explicită;

– Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

– Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);

– Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Aplicația GRATUITĂ InfoCons este disponibilă în 33 de limbi și vine în sprijinul consumatorilor, oriunde în lume,  cu informații utile , corecte și transparente !

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal