Cafeaua decofeinizată are efecte negative asupra consumatorului – fals

Cafeaua este cea mai populară băutură a dimineților pentru majoritatea consumatorilor. De-a lungul timpului însă, s-au format numeroase mituri și preconcepții despre beneficiile sau pericolele acestei băuturi. Iată un alt mit despre cafea:

Cafeaua decofeinizată are efecte negative asupra consumatorului – fals

Cu mulți ani în urmă, boabele de cafea erau decofeinizate, folosind chimicale precum benzenul, care acum este cunoscut pentru proprietățile sale cancerigene. Producătorii de cafea utilizează astăzi alte chimicale, precum clorura de metilen sau acetatul de etil, pentru a elimina cofeina, însă specialiștii indică faptul că valorile acestor chimicale sunt prea mici pentru a reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorului.

Sursa: consumerreports.org

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal