A început febra reducerilor, discounturilor, soldărilor, promotiilor sau cum se mai sunt denumite, pentru că nici nu mai știm dacă suntem în fața unei vitrine din România sau Anglia.

Oare chiar avem nevoie de produsele respective? Sau doar ne bucurăm că facem o afacere la un preț mic?

Este oare o afacere? Să nu uităm că suntem consumatori și toate aceste luminițe și oferte sunt menite să ne atragă doar, doar, mai cumparăm ceva.

Ar trebui sa ne gândim dacă avem o nevoie reală și necesară, să facem o evaluare a produsului respectiv și să nu cumpărăm imediat, în urma unui impuls, în fața unui mesaj de tipul ‘doar acum cu 70% mai ieftin’, mai ieftin decât ce era realmente mai ieftin. Cel mai important este să nu uităm să ne uităm pe etichetă și să o citim atent. InfoCons este alături de tine cu teste comparative pentru mii de produse, unde comparăm pentru tine, pentru a te ajuta să te decizi în cunoștiință de cauză.

Nu uita, indiferent de promoție, ai aceleași drepturi. Un produs redus nu înseamnă și o reducere a drepturilor tale. Black Friday, inițial o seară a reducerilor, devine o vineri cam lungă, zile întregi, săptămâni sau chiar o lună.

InfoCons este alături de tine! Ai încredere, înainte de a cumpăra, informează-te, testează, cunoaște-ti drepturile și numai după aceste etape, cumpără.

Dacă ai pățit ceva, tot InfoCons te ajută daca vrei sa faci o reclamație [email protected]. Apelează 021 9615 și descarcă Aplicația gratuită InfoCons.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu