Bilanţul activităţii Comandamentului Sezon Estival 2019 în perioada 22.07.2019 – 28.07.2019

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 272 de unități.

Controalele au vizat: 179 de unități de alimentație publică, 7 pizzerii, o pensiune, 6 cantine, 6 cofetării/patiserii, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, 44 de magazine alimentare, 3 supermarket-uri, 7 tonete de înghețată, 5 depozite alimentare, 2 unități de produse congelate și 2 autoutilitare.

Citește și:

Cum să depozităm corect alimentele pentru a le prelungi viața !!!!

În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la:

  • manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • nedemonstrarea trasabilității produselor alimetare;
  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 56 de unități, respectiv 16 restaurante, 13 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete înghețată, o rulotă, 6 depozite alimentare1 unitate produse congelate și 2 autoutilitare, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 513.200 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 211,5 kg de produse alimenrae și 30 de buc ouă improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Citește și:

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase

Prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, A.N.S.V.S.A. pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supraveghează şi verifică permanent unităţile aflate pe Litoralul românesc.

Sursa: ANSVSA

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal