Avantajele și dezavantajele cardurilor de cumpărături

Cardul de credit este un produs foarte avantajos, daca ştii cum să-l foloseşti!

Mai este denumit şi `card de cumpărături` fiindcă este destinat plaţilor direct la comercianţi (online sau offline / direct in magazin).

Citește și:

Știați că : Peștele și produsele din pește

Avantaje card de credit

  • ai acces rapid la un credit preaprobat pe card, pe care îl foloseşti doar la nevoie şi cât ai nevoie din el
  • este un credit pentru care nu plateşti dobândă, dacă returnezi toţi banii în perioada de graţie (sau rata la timp, în cazul cardurilor de credit fără dobândă)
  • comisionul este zero pentru orice plată la comerciant
  • cardurilor de credit li se pot ataşa extra beneficii: bonusuri, cash back – bani inapoi, asigurare de calatorie, rate făra dobândă chiar şi la orice comerciant din ţară şi străinătate, reduceri la comercianţi etc

Dezavantaje card de credit

Atenţie cum îl foloseşti! Este un produs complex, la care trebuie sa ţii seama de 4 reguli de bază, pentru a nu plăti băncii dobândă şi comisioane în exces.

Citește și:

Știți care sunt produsele cele mai risipite la nivel global ?!

Regula 1: Nu retragi bani de la bancomat cu cardul de credit, fiindcă piezi de 4 ori (nu ai perioadă de graţie şi nici rate fără dobândă, plateşti comision la retragerea de numerar şi dobândă pentru sumele folosite pe credit este mai mare decât dacă plăteşti cu cardul direct la comerciant).

Regula 2: Nu te rezumi să plăteşti lunar doar suma minimă de rambursat solicitată de bancă pe extrasul de cont, fiindcă pentru restul plătesti dobânda (care este în medie peste 20% în cazul cardurilor de credit) şi vei returna creditul folosit în zeci de ani, timp în care vei plăti băncii dobânzi şi comisioane costisitoare.

Citește și:

Este sucul de fructe mai sănătos decât băutura carbogazoasă?

Dar cel putin această sumă trebuie plătită lunar (intre 2%-10% în funcţie de bancă), altfel se aplică dobânzi penalizatoare care pot fi şi de 40% la anumite carduri din piată.

Regula 3: Dobânzile şi comisioanele sunt primele care le retrage banca de pe card. Banca acoperă mai întai 100% Comisioanele si Dobânzile din orice plată pe care o faci, apoi îti acoperă / rambursează rata sau creditul.

Regula 4: Pentru a nu plăti dobânda la orice card de credit, rambursează integral sumele împrumutate în perioada de gratie.

Sursa: FinZoom.ro

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal