Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Poliţia de Frontieră – acțiuni în comun pentru a preveni răspândirea Pestei Porcine Africane

Una dintre măsurile necesare a fi aplicate, în contextul evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) în România și în proximitatea teritoriului național, este aceea de verificare la frontieră, în vederea prevenirii introducerii în România a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul PPA.

Citește și:

Ceaiul cu gheață – Îl beți pentru antioxidanți sau zaharuri?

În toate punctele de trecere a frontierei, personalul sanitar veterinar existent în incinta punctelor de trecere a frontierei, în cooperare cu reprezentanții Poliţiei de Frontieră Română acţionează pentru prevenirea intrării pe teritoriul României a PPA, fiind aplicate următoarele măsuri:

  • La frontiera externă, intrarea în România a autovehiculelor care transportă animale vii se va permite numai prin punctele de trecere a frontierei în care sunt organizate Posturi de Inspecție la Frontieră de către ANSVSA.
  • La frontiera internă, în situația prezentării la controlul de frontieră pe sensul de intrare în România a autovehiculelor care transportă porci vii, personalul Poliției de Frontieră Române va informa Direcțiile Județene Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, în vederea efectuării controalelor sanitar-veterinare asupra acestor transporturi. În cazul în care sunt depistate transporturi de porci vii, care nu corespund din punct de vedere al normelor sanitare veterinare, vor fi sesizați imediat reprezentanții Poliției de Frontieră Române, pentru a interzice intrarea în țară a respectivelor autovehicule.

Citește și:

Untul și valorile sale nutriționale

Folosim acest prilej pentru a informa toți cetățenii, care intenționează să tranziteze prin Punctele de Trecere la Frontieră de la granița cu Bulgaria, cu privire la faptul că pe teritoriul acestei țări este interzisă intrarea din ţări membre ale Uniunii Europene, precum şi din ţări terţe cu carne de porc sau produse alimentare care conţin carne de porc, pentru consum propriu, iar mijloacele de transport care intră pe teritoriul Bulgariei sunt supuse dezinsecţiei.

Sursa: ANSVSA

Citește și:

Bilanţul activităţii Comandamentului Sezon Estival 2018 în perioada 09.07 – 15.07.2018

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal