INDUBITÁBIL, -Ă, indubitabili, -e, adj. Neîndoios, cert, sigur.

Din păcate, omenirea se confruntă cu o problema foarte mare, și anume risipa alimentară!

Noi nu ne dăm seama, dar de multe ori risipim banii pe care ne chinuim să îi câștigăm, cumpărăm alimente pe care nu le consumăm și ajungem sa le aruncăm la coșul de gunoi.

Ar trebui să fim mai conștienți, să cumpărăm doar alimentele care ne sunt necesare, să ne gândim ce dorim să gatim și să cumpărăm exact cât avem nevoie.

Alimentele care arată mai puțin bine pot fi și ele utile, putem să ne informăm și să gătim cu ele. Spre exemplu, dacă ați cumparat prea multe banane, în loc să le aruncați, puteți să preparați un banana bread și astfel o să mâncați și ceva delicios, dar în același timp o să evitați risipa alimentară. Despre unele alimente este important să știm că pot fi congelate sau conservate, după caz, și astfel le putem utiliza cu altă ocazie.

Din acest an, data de 29 septembrie a fost declarată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite Ziua Internațională de Conștientizare asupra Risipei Alimentare. Sperăm ca odată cu declararea acestei zile să devenim cu toții mai conștienți, mai responsabili și chiar să fie atins scopul acestei zile.

Este indubitabil că, dacă vom fi mai responsabili și nu vom mai risipi atâtea alimente, ne va fi mai bine tuturor, vom proteja mediul și vom economisi chiar și bani.

Stopează risipa alimentară cu o9atitudine!!!

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu