Aplicația InfoCons îți arată acum și alertele rapide in timp real pentru siguranța alimentelor la nivelul Uniunii Europene! Fii informat cu Aplicația Unică InfoCons!

Aplicația InfoCons îți arată acum și alertele rapide in timp real pentru siguranța alimentelor la nivelul Uniunii Europene! Fii informat cu Aplicația Unică InfoCons! InfoCons Protectia Consumatorilor

Aplicația InfoCons, dezvoltată independent și transparent, fiind unică la nivel internațional, pune la dispoziția consumatorilor alertele in timp real pentru siguranța alimentelor.

Astfel, printr-un simplu click în aplicația GRATUITĂ InfoCons, consumatorii au acces în timp real la toate alertele pentru siguranța alimentelor. Consumatorii pot afla, în timp util, care sunt produsele pe care ar trebui să le evite, care este riscul apreciat (de la „Nedeterminat”, până la „Serios”), dar și în ce țară a fost emisă alerta respectivă.

Aplicația InfoCons, un sprijin real pentru consumatori!

Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot afla rapid și ușor informații utile despre produsele pe care vor să le achiziționeze sau pe care le au deja în casă! Prin scanarea codului de bare, aplicația GRATUITĂ InfoCons redă într-o fracțiune de secundă:

  • Alergenii
  • Cantitatea de zahăr;
  • Cantitatea de sare;
  • Tipurile si numericul de E-uri (aditivi alimentari);
  • Caloriile
  • Distanța de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons, aduce în atenția consumatorilor alertele in timp real pentru siguranța alimentelor. Astfel, fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot evita achiziționarea/ consumarea unui produs regăsit în alertele pentru siguranța alimentară din cadrul Aplicației InfoCons.

Organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă și până la cea mai veche, alertele pentru siguranța alimentelor pot fi accesate rapid și ușor din butonul „i”. Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum și ultimele actualizări sunt afișate odată deschisă lista alertelor pentru siguranța alimentelor din aplicația InfoCons.

Citește și:Aplicația InfoCons – UNICĂ, INDEPENDENTĂ SI TRANSPARENTĂ, utilizând tehnologia blockchain! Acces rapid la numerele de urgență (SOS), alerte rapide pentru produse alimentare, află ce mănânci, scanând codul de bare!

Cu ajutorul aplicației InfoCons, consumatorii au acces la alertele pentru siguranța alimentelor într-un singur loc, fără a mai fi nevoie să întreprindă un întreg proces de căutare, care de multe ori este consumator de timp sau fără succes. Alertele pentru siguranța alimentelor pot afișate în română sau engleză, în funcție de preferințele utilizatorilor, fiind prezentate succint și pe înțelesul tuturor.

Alerte pentru siguranta aliimentelor InfoCons Protectia Consumatorilor

Aplicația InfoCons, pune la dispoziția consumatorilor și secțiunea SOS cu numere de urgență județene, naționale și internaționale

Aplicația InfoCons ofera accesul rapid la  numerele utile de urgență:  Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului prin butonul de SOS – denumire pe care o poartă și secțiunea cu numere de urgență din cadrul aplicației- pe care consumatorii îl pot apăsa la nevoie. Aceste numere de urgență se regăsesc în secțiunea SOS din cadrul Aplicației InfoCons.

Citește și:InfoCons te informează: Alege-ți furnizorul de energie în cunoștință de cauză!

Numerele de urgență aferente României se regăsesc afișate în aplicația InfoCons în trei limbi: română, engleză și ucrainiană.  Mai departe, în funcție de zona în care se află, consumatorul poate selecta județul din lista ce cuprinde toate județele țării. În urma selectării, vor fi afișate numerele utile din județul vizat, în limbile română și engleză.

Odată deschisă lista cu numerele de urgență „SOS”, consumatorul are posibilitatea de a selecta țara în care se află, pe care o vizitează sau în care lucrează, cu ajutorul secțiunii de căutare. Astfel, acesta poate afla rapid numerele de pe teritoriul țării respective. Afișarea acestor numere este disponibilă în engleză și limba țării selectate.

Numere de urgenta SOS InfoCons Protectia Consumatorilor

Apelarea numerelor de urgență poate fi realizată direct din aplicație prin apăsarea pe numărul de interes.

Ușor de folosit și disponibilă în mod GRATUIT pentru orice sistem de operare – IOS, Android sau Huawei, Aplicația InfoCons poate fi descărcată rapid AICI.

Pentru Android:

Pentru IOS:

Pentru Huawei:

Sorin Mierlea„În contextul informației care abundă, este mai greu de a decela și prioritiza această informație. Când discutăm, însă, despre securitate, siguranță și sănătate, mecanismele europene ajută cetățeanul, în calitate de consumator, să aibă acces la informațiile despre securitatea și siguranța produselor agroalimentare de pe teritoriul Uniunii Europene. Aplicația InfoCons este alături de tine și te ajută să ai în timp real alertele Uniunii Europene de securitate și siguranță alimentară, pentru a fi informat și pentru a avea acces direct și nemijlocit la alertele pentru produsele agroalimentare identificare ca și produse periculoase. Astfel, aplicația InfoCons te ajută să fii în primă linie pentru tine, pentru familia ta și pentru prietenii tăi și depinde doar de tine ce, cât și cum cumperi! Fii informat! Fii activ! Fii cu o9atitudine și descarcă aplicația InfoCons!”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

Preluări Media:

Ziarul Bursa:

  • https://www.bursa.ro/aplicatia-infocons-arata-alerte-in-timp-real-pentru-siguranta-alimentelor-la-nivelul-ue-07350645

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal