ANSVSA va publica anunțuri privind rechemarea produselor alimentare de la consumatori

Siguranța produselor alimentare și protecția intereselor consumatorilor reprezintă preocupări din ce în ce mai actuale pentru populație, organizații neguvernamentale, asociații profesionale și operatori din industria alimentară. În calitate de autoritate coordonatoare a domeniului siguranței alimentelor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) ia măsuri ca încrederea consumatorilor să fie asigurată printr-o dezvoltare deschisă și transparentă a legislației și comunică măsurile luate, informand populația în cazurile în care există motive rezonabile să se suspecteze că un produs alimentar prezintă un risc pentru sănătate.

În acest sens, începand cu data de 12.10.2015, ANSVSA va publica, pe baza notificărilor furnizate de operatorii din industria alimentară, pe site-ul http://www.ansvsa.ro/?pag=981, anunțuri privind rechemarea produselor alimentare de la consumatori. Demersul ANSVSA se încadreaza în strategia Autorității de asigurare a transparenței în exercitarea competențelor stabilite prin legislația europeană și națională și este întărit de exemplele de succes în aplicarea acestei strategii pe care le dau instituțiile similare din Marea Britanie, Germania, Irlanda, Belgia și SUA.

De asemenea, ANSVSA intenioneaza ca, în perioada următoare, să inițieze derularea unor simulări pentru testarea capacității de reacție a Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), în care vor fi implicate structurile Autoritătii de la nivel central și local, precum și operatorii din industria alimentara.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal