Ambasada Suediei – printre primele ambasade din Romania accesibilizata cu materiale tip semnalistica pentru persoanele cu deficiente de vedere

            Bucuresti, 18 mai 2015 – Asociatia pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons anunta accesibilizarea completa a Ambasadei Suediei din Romania cu materiale tip semnalistica pentru persoane cu deficiente de vedere. Prin acest proiect InfoCons si Ambasada Suediei doresc sa faciliteze accesul persoanelor cu deficiente de vedere la spatiul public, prin eliminarea barierelor si restrictiilor de orice natura si evitarea discriminarii.

            In vederea recunoasterii si respectarii dreptului persoanelor cu dizabilitati de a beneficia de masuri care sa le asigure integrarea sociala si profesionala, precum si participarea activa la viata comunitatii, institutiile publice si operatorii privati trebuie sa adapteze spatiul urban la nevoile individuale si colective ale persoanelor cu deficiente de vedere.

Obiectivele Proiectului, desfasurat de InfoCons  in parteneriat cu Asociatia Nevazatorilor din Romania, sunt in conformitate cu ““Strategia europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap: un angajament reînnoit pentru o Europă fără bariere` .

Registrul National al Spatiilor Publice Acccesibilizate pentru persoanele cu deficiente de vedere se regaseste pe www.pti.ro – Programul National pentru Transparenta Informatiei

            InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

 

Fii INFORMAT! IA ATITUDINE – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal