Am observat că un produs pe care l-am achiziționat este periculos?

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Am observat că un produs pe care l-am achiziționat este periculos?

Poţi lua legătura cu autoritatea naţională de supraveghere a pieţei. Adresele le găseşti aici.

Fiecărui stat membru al UE are obligaţia de a controla siguranţa produselor şi de a aplica legea, în cazul în care anumiți operatori economici încalcă legile şi standardele de siguranță ale UE. Dacă sunt semnalate autorității produse periculoase, se contribuie la diminuarea pericolului și pentru alţi consumatori, deoarece aceasta poate, de exemplu, să dispună la scoaterea de pe piaţă a acestor produse.

Citește și:

Nu esti multumit de produsele pentru care ai platit?

De asemenea, autorităţile statelor membre împărtăşesc informaţiile cu privire la produsele periculoase cu colegii lor din Europa prin intermediul Sistemului european de alertă rapidă, contribuind astfel la siguranţa consumatorilor din alte state europene.

Ce e de făcut

Informează-te despre ultimele noutăţi cu privire la produsele care nu prezintă siguranţă prin intermediul notificărilor de pe platforma UE Safety Gate notifications. Mai multe informaţii despre siguranţa produselor găseşti aici şi în această fişă informativă.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Inchide, Stinge, Recicleaza – protectio.org

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal