Alimente congelate sănătoase și pe gustul copiilor – Partea I

Există o mulțime de opțiuni sănătoase pentru familia ta în raionul de produse congelate. Timp de mulți ani a circulat noțiunea că, atunci când vine vorba de alimente și nutriție, cel mai bine este să alegi întotdeauna produse proaspete și, deși există un oarecare adevăr în această afirmație, progresele în domeniul procesării alimentelor au făcut ca alimentele congelate să fie o modalitate nutritivă și extrem de convenabilă de a ajuta la optimizarea aportului de nutrienți în cadrul unei vieți aglomerate.

Mai exact, gama tot mai largă de fructe și legume congelate, preparate și deserturi din supermarket-uri poate face cumpărăturile și planificarea meselor mult mai ușoare. În puțin timp, poți transforma câteva alimente de bază congelate în mese delicioase pentru cei dragi, economisind totodată timp, efort și bani. Având în vedere programul încărcat al părinților, numeroase companii au început în ultima vreme să introducă alimente pe gustul copiilor.

Iată câteva opțiuni pentru data viitoare când vei avea nevoie de o soluție rapidă pentru a servi familiei tale o masă sănătoasă și nutritivă.

Legume

Procesul de congelare rapidă a legumelor nu numai că păstrează substanțele nutritive, ci și facilitează includerea mai multor legume în dieta copiilor. Fie că acest lucru se traduce prin a ronțăi mazăre înainte de cină, prin adăugarea unui amestec de legume la paste sau într-un stir fry sau prin gătirea la cuptor a unei tăvi de chipsuri vegetale pentru a le savura alături de un grătar sau hamburger, consumul de legume al celor mici va crește semnificativ datorită gamei tot mai variate de opțiuni congelate disponibile.

Fructe de pădure

Unul dintre cele mai convenabile alimente pe care le poți găsi în congelator, fructele de pădure congelate te feresc de fluctuațiile sezoniere ale prețurilor la fructe și te ajută să ai mereu la îndemână o rezervă de fructe pe care le poți adăuga în smoothie-uri, prăjituri, deserturi sau înghețată.

Deserturi sănătoase

O altă tendință majoră de dezvoltare în supermarketuri este reprezentată de gama de deserturi sănătoase – sorbeturi, fructe și iaurturi care oferă toată plăcerea și savoarea prăjiturilor, a produselor de patiserie și a înghețatei, dar cu mult mai puține calorii și mult mai puține grăsimi și zahăr.

 

Sursa: CoolFood 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal