Alianța circulară privind materialele plastice: peste 100 de semnatari se angajează să folosească zece milioane de tone de plastic reciclat până în 2025

O sută de parteneri publici și privați din întregul lanț de valori materiale plastice va semna astăzi declarația a alianței circulară privind materialele plastice pentru acțiuni de voluntariat la o piață eficientă pentru materiale plastice reciclate la scara Uniunii.

Declarația descrie modul în care obiectivul utilizării a 10 milioane de tone de plastic reciclat în fiecare an pentru a face produse noi în Europa poate fi atins până în 2025. Această țintă, stabilită de Comisia Europeană în strategia sa din 2018 privind materialele plastice , face parte din eforturile sale de a dezvolta reciclarea materialelor plastice în Europa.

Citește și:

O nouă rundă de înscrieri pentru WiFi4EU începe joi, 19 septembrie

Declarația, semnată de întreprinderi mici și mijlocii, companii mari, asociații de afaceri, organisme de standardizare, institute de cercetare și autorități locale și naționale, aprobă ținta de zece milioane de tone, susține `zero deșeuri de plastic `în sălbăticie și solicită eliminarea completă a depozitelor de deșeuri. Acesta prevede măsuri concrete pentru atingerea acestui obiectiv, inclusiv:

  • îmbunătățirea designului produselor din plastic pentru a le face mai reciclabile și utilizarea sporită a materialelor plastice reciclate;
  • identificarea oportunităților neexploatate pentru colectarea, sortarea și reciclarea deșeurilor de plastic din Uniune și identificarea lacunelor de investiții;
  • stabilirea unei agende de cercetare și dezvoltare a materialelor plastice circulare;
  • instituirea unui sistem de monitorizare transparent și fiabil pentru a monitoriza toate fluxurile de deșeuri de plastic din Uniune.

Potențialul de reciclare a deșeurilor de plastic în UE este încă neexploatat, în special în comparație cu alte materiale, cum ar fi hârtie, sticlă sau metale. Din cele peste 27 de milioane de tone de deșeuri de plastic colectate în fiecare an în Europa, mai puțin de o treime sunt destinate instalațiilor de reciclare. Drept urmare, în 2016, mai puțin de patru milioane de tone de materiale plastice reciclate au fost vândute în Europa, reprezentând doar 8% din piața UE a materialelor plastice. Prin aprobarea obiectivului Uniunii de 10 milioane de tone de materiale plastice reciclate vândute în UE până în 2025, Alianța Plastics Ring are ca obiectiv creșterea pieței plastice europene cu peste 150%. reciclate.

Citește și:

UE investește într-un sistem electric fiabil în Cehia

Comisia Europeană a anunțat lansarea Alianței Circulare Plastice pe 11 decembrie 2018. Acest anunț urmează evaluarea preliminară a angajamentelor voluntare ale industriei pentru utilizarea sporită a materialelor plastice reciclate. Evaluarea a arătat că angajamentele furnizorilor de materiale plastice reciclate au fost suficiente pentru a îndeplini și chiar a depăși obiectivul Uniunii de a utiliza 10 milioane de tone de materiale plastice reciclate în Europa până în 2025. Pe de altă parte, Utilizatorii de materiale plastice reciclate (procesoare și producători de materiale plastice) nu au fost suficiente și a fost necesară o acțiune pentru a reduce decalajul dintre ofertă și cerere.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal