Alerta la 1 an de la declansarea pandemiei in Romania! Atentie la sanatate si calitatea vietii!

Luna Martie este luna dedicata Protectiei Cconsumatorilor, astazi 15 Martie fiind Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, iar InfoCons trage un semnal de alarma cu aceasta ocazie cu privire la calitatea vietii si a starii de sanatate a populatiei din Romania, speranta de viata din Romania fiind una din cele mai scazute la nivelul Uniunii Europene.

InfoCons a realizat studii și teste comparative pe diferite produse și servicii, pentru a veni in sprijinul consumatorilor iar alegerile acestora să fie făcute în cunoștință de cauză :

  • Alerta! 166 tipuri de masti neconforme si numarul acestora este in crestere! Siguranta cetateanului in pericol!

https://www.infocons.ro/ro/i-alerta-166-tipuri-de-masti-neconforme-si-numarul-acestora-este-in-crestere-siguranta-cetateanului-in-pericol-MjM4MzMtMQ.html

  • Romania aloca doar 1.4% din cheltuielile de sanatate (40 ron per locuitor) pentru cheltuielile de ingrijire preventiva!

https://www.infocons.ro/ro/i-romania-aloca-doar-14-din-cheltuielile-de-sanatate-40-ron-per-locuitor-pentru-cheltuielile-de-ingrijire-preventiva-MjM3MzMtMQ.html


Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor – Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

’15 Martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred că ar trebui să sărbatorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecaruia, și să luam atitudine de câte ori vedem că drepturile noastre nu sunt respectate.”

InfoConsAsociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romaniamembra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori, trage un semnal de alarma la 1 an de la declansarea pandemiei in Romania.

Preluari in mass-media:

HunedoaraLibera.ro

http://hunedoaralibera.ro/alerta-la-1-de-la-declansarea-pandemiei-romania-atentie-la-sanatate-si-calitatea-vietii/

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal