Din acest motiv, toate produsele care contin colorantii artificiali mentionati vor avea inscriptionate pe eticheta mesajul : “Acest produs poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora.` Incepand cu anul urmator, toate produsele care contin acesti coloranti dar care nu au avertismentul pe eticheta, vor fi retrase de pe piata, iar producatorii lor vor fi sanctionati.

Va informam ca InfoCons a lansat platforma e.o9atitudine.ro. Aplicatia permite utilizatorilor sa acceseze informatii despre E-uri (aditivi alimentari) pe baza denumirii acestora sau a numarului E (ex: rosu allura sau E 129). Aceasta platforma se poate accesa atat de pe calculator, cat si de pe telefonul mobil.

De aceea, va invitam sa identificati colorantii specificati mai sus pe produsele pe care le consumati. Fiti un consumator informat si verificati produsele pe care le cumparati! Mai mult, asteptam observatiile dumneavoastra pe adresa coloranti@protectia-consumatorilor.ro, numele produsului in care ati identificat coloranti, precum si supermarketul de unde l-ati achizitionat.

Mentionam ca restrictiile Uniunii Europene privind acesti coloranti incep odata cu 1 ianuarie 2012, insa A.N.P.C.P.P.S. Romania incearca o monitorizare a pietii pe acestia si o informare in prealabil a consumatorilor.

InfoCons este o organizaţie neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.protectia-consumatorilor.ro sau pagina de Facebook Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor o9atitudine`.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal