Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, umectant, aromatizant, agent de îngroşare, de aglomerare şi de spumare, făcând ca spuma berii să fie mai abundentă şi durabilă. Este un derivat al acidului alginic. Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari. Se utilizează în produse fine de brutărie, creme, glazuri, dressinguri, toppinguri, umpluturi, emulsii, în bere, lichioruri, băuturi răcoritoare,gheaţă alimentară, produse de cofetărie, snacksuri, suplimente alimentare etc.
Doza zilnică maximă: 70 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 70 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: 2-3g/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 70 mg/kg corp.
Efecte secundare: -1
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.