Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate şi de legare a ionilor metalici, pe care îi elimină astfel. Este un acid natural, prezent în fructe, dar obţinut pentru uz industrial prin fermentarea glucozei. Are aceleaşi proprietăţi ca şi acidul tartric, fiind o formă mai concentrată a acestuia. Se utilizează în vinuri şi sucuri de fructe.
Doza zilnică maximă: 30 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul uman de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: 100 mg/l
Doza zilnică admisă pentru consumul uman de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.
Efecte secundare: 1
Dozele mari şi repetate pot produce tulburări gastrointestinale, hiperaciditate, greaţă, vărsături, afecţiuni ale gurii, ale rinichilor, tulburări respiratorii, convulsii, somnolenţă, dureri musculare.
Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.