Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regulatorilor de aciditate, ce funcţionează şi ca emulgator, cunoscut şi sub denumirea de “sare Seignette” sau “sare Rochelle”. Se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produsele pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc.
Doza zilnică maximă: 30 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.
Efecte secundare: 1
Dozele mari produc tulburări gastrointestinale, având efect laxativ şi diuretic. Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334.
Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.