Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoare brună şi este admis a se folosi într-o gamă diversă de produse, cum sunt: băuturile alcoolice şi nealcoolice, produse conservate din fructe şi legume, deserturi pe bază de grăsimi, fructe sau lapte, prăjituri, biscuiţi, napolitane, snacksuri, produse de cofetărie, preparate şi conserve din peşte, brânză topită, sosuri, condimente, muştar, suplimente alimentare şi preparate dietetice etc.

Doza zilnică maximă: 1,5 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,5 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită.

Doza maximă de includere: 50 mg/kg sau 50 mg/l
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,5 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită.

Efecte secundare: 1
Deoarece este un colorant azoic, poate produce alergii şi intoleranţă la persoanele sensibile la salicilaţi. Ca eliberator de histamină, poate intensifica simptomele caracteristice astmului. În combinaţie cu benzoaţii (E 210-215) favorizează hiperactivitatea la copii.

Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Meniu