Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali. Conferă culoarea galbenă şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi alcoolice şi nealcoolice, produse din carne, lapte, ouă, legume, fructe, cereale, dulciuri etc.), conform cantităţilor prevăzute de reţete. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. În alimente se poate întâlni aditivul E101(i)-Riboflavina, sau aditivul E101(ii)-Riboflavin-5-sodiu fosfat, care apare uneori ca E 106. Riboflavina sau Vitamina B2 este prezentă în mod natural în alimente precum laptele, ouăle, ficatul şi vegetalele. Preparatul comercial se obţine din drojdii, dar poate fi obţinut şi pe cale sintetică. Este un colorant alimentar galben, greu solubil în apă, fapt ce îi restrânge utilizările.
Doza zilnică maximă: 0,5 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul uman de riboflavină este de până la 0,5mg/kg corp.
Doza maximă de includere: 100 mg/l, 300-1000 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul uman de riboflavină este de până la 0,5mg/kg corp.
Nu se cunosc efecte secundare pentru concentraţiile utilizate în alimente.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.