Suplimentele de vitamine vin în mai multe forme, de la tablete și capsule până la lichide, pulberi și, în acest caz, gumele masticabile.
Adesea susținute de celebrități și influenceri, aceste mărci gumoase fac tot felul de pretenții, de la hrănirea părului din interior, la promovarea suvitelor mai sănătoase, mai puternice și mai lungi, chiar și la menținerea culorii.
Multe dintre aceste suplimente – dintre care unele costă mai mult de 90 de lei pe lună – conțin o serie de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele A, C, D, E și B, zinc, iar în unele cazuri ingrediente precum inozitol sau chiar colagen bovin.
De fapt, acestea sunt, în principiu, multivitamine foarte scumpe.
Inozitol ca ingredient nu are calitati autorizate asupra sănătății. Aceasta înseamnă că producătorii nu pot face nicio afirmație cu privire la ceea ce poate face.
Inozitolul, cunoscut şi ca Vitamina B8, se regăseşte în alimente precum fructe, fasole, nuci şi grăunţe. Chiar şi corpul produce inozitol în momentul în care consumăm carbohidraţi. În primul rând, joacă un rol important în structura corpului, fiind o componentă majoră membranei celulare. De asemenea, influenţează acţiunea insulinei, un hormon esenţial pentru controlul glicemiei.
Celelalte vitamine și minerale sunt substanțe nutritive importante pentru păr, dar cele pe care majoritatea dintre noi deja le obținem din dietele noastre.
NU există dovezi care să ateste că acestea vă vor oferi un păr mai lung, mai puternic, mai bogat. De fapt, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor spune că, `contribuie la părul normal` – nu la o aprobare pentru niciun supliment, mai ales unul atât de scump.
Sursa: which.co.uk
– Tot ce trebuie să știți despre creditul ipotecar
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro