Acordurile comerciale ale UE – De ce sunt importante

În decembrie, în plen, deputații europeni vor vota asupra unei propuneri de acord comercial cu Japonia. Acesta nu este singurul acord la care lucrează UE.

Acordurile comerciale sunt foarte importante pentru UE, deoarece reprezintă un factor-cheie al creșterii economice. În 2015, UE a fost cel mai mare exportator și importator de bunuri și servicii din lume, acoperind 32,15% din comerțul mondial, depășind SUA (12,01%) și China (10,68%). Noile acorduri comerciale creează noi oportunități de afaceri pentru companiile europene, lucru care duce la crearea mai multor locuri de muncă, în timp ce consumatorii pot anticipa mai multe opțiuni și prețuri mai mici.

Există îngrijorări cu privire la faptul că acordurile comerciale pot duce la pierderi de locuri de muncă în anumite sectoare, din cauza concurenței sporite, dar aceste oferte întotdeauna creează mai multe locuri de muncă decât distrug. O altă preocupare este că acestea ar putea conduce la scăderea standardelor de înaltă calitate pentru produse precum alimentele. Cu toate acestea, deoarece UE reprezintă o piață atât de mare, aceasta este în măsură să-și impună standardele companiilor străine. Pentru deputații europeni, standardele de calitate reprezintă întotdeauna o prioritate în acordurile comerciale, iar orice încercare de a le reduce poate fi un motiv pentru respingerea acordurilor. În plus, negociatorii UE includ adesea clauze privind drepturile omului și drepturile lucrătorilor în acordurile comerciale, pentru a contribui la îmbunătățirea situației din țara cu care cooperează UE.

Sursa: europa.eu

Citește și:

– Beneficiile și provocările vehiculelor autonome în UE

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal