Hartia de copt si hartia alimentara dezvoltând substanțe cancerigene

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Hartia de copt si hartia alimentara dezvoltând substanțe cancerigene

Hârtia de copt și hârtia alimentară sunt tratate pentru a fi rezistente la apă și grăsimi, dezvoltând substanțe numite flourate, ce sunt cancerigene.

Substanțele fluorurate sunt problematice atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât și pentru mediu, fiind greu de descompus, acumulându-se în corp și natură.

Substanțele floururate în ambalajele din hârtie și carton pentru alimente sunt restricționate prin interzicerea daneză, iar începând cu 1 iulie 2020, în Danemarca a fost introdusă o interdicție asupra substanțelor daunătoare din ambalajele alimentare. Autoritățile daneze lucrează, de asemenea, pentru o interdicție în UE.

Hârtia ecologică alimentară este cea mai bună opțiune atunci când doriți să evitați substanțele chimice, dăunătoare.

Trăiește sănătos!

Fii informat! Ia atitudine!

sursa: kemi.taenk.dk

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu