A inceput scoala! Atentie! Pana la 42 E-uri intr-un simplu sandvis! Atentie! Sunt 114 tipuri de masti neconforme!!! InfoCons Junior 021- 9615!!!

Cu ocazia începerii noului an școlar, InfoCons are plăcerea de a le ura elevilor, atât mici cât și mari, mult succes și multe realizări in noul an!

De asemenea, dorim să le atragem atenția părinților asupra importanței pachețelului pentru școală al celor mici. Nu uitați, un simplu sandviș poate conține până la 42 E-uri!

Atentie la modul de depozitare si termenul de valabilitate.

Multe produse care sunt parte componenta a unui sandvis mai ales in aceste zile calduroase au ca mod de depozitare o temperatura de pana la +5 C.

Descărcați aplicația gratuită InfoCons pentru a scana codul de bare al produselor și a vedea exact ce număr de aditivi alimentari au acestea!

Totodata purtarea mastii este obligatorie atat in unitatea scolara cat si in curtea acesteia, dar atentie la tipul de masca achizitionat mai ales pentru copii si adolescenti.

Trebuie sa fie atenti atat din punctul de vedere al contactului direct cu fata cat si din punctul de vedere al faptului ca acestia respira prin astfel de produse. In prezent sunt 114 tipuri de masti neconforme.

Citeste si :

Sfatuti utile despre purtarea mastii in comunitate

Criteriile minime pe care trebuie sa le indeplineasca mastile

Clasificarea mastilor

Mișcarea de Protecția consumatorilor este alături de viitorii consumatori responsabili din învățământul preuniversitar prin implicarea directă a acestora in a-și cunoaște drepturile în calitatea lor de consumatori europeni.

InfoCons este alături de toți copiii și părinții punând la dispoziție numărul InfoCons Junior – 021 9615, număr cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele. La acest număr elevii pot solicita consiliere, informare și depune o sesizare în domeniul protecției consumatorilor.

Elevii în calitatea lor de consumatori de bunuri și servicii își pot apăra drepturile și pot lua atitudine când acestea le-au fost încălcate sau nu au fost respectate.

Dacă aceștia au o problema legată de protecția consumatorilor pot apela la numarul destinat acestui Proiect și pot solicita informații utile.

În baza parteneriatului cu Ministerul Educației Naționale materiale cu numărul InfoCons -Junior se vor regăsi în toate unitățile de învățământ din România.

Toți elevii din învățământul preuniversitar pot accesa totodată, direct la adresa de e-mail : infoconsjunior@infocons.ro sau în scris la C.P 38 O.P. 53 sector 4, București.

`Un consumator cu atitudine înseamnă cu adevărat un consumator european care nu stă și doar observă și se și implică activ. Implicarea este la îndemâna fiecaruia dintre noi. Prin aceasta putem schimba cu adevărat ceva. Trebuie să luăm atitudine, să depunem o sesizare pentru ca generatiile urmatoare să nu mai pățească ce am pățit și noi. InfoCons este alături de învățământul preuniversitar, de elevi, de copii pentru a forma o nouă generație cu o9atitudine! În special în acesta perioada, ar trebui să fim cu toții mai atenți, mai responsabili și mai ales să adoptăm o9atitudine! `

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal